Last van hand- of polsklachten? Fysiocentrum Ederveen Lunteren helpt u graag!

Hand en polsklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben, zoals overbelasting, een blessure of een aandoening zoals carpaal tunnelsyndroom. Gelukkig kunt u bij Fysiocentrum Ederveen Lunteren terecht voor professionele hulp bij hand- en polsklachten.

Specialisten in polsklachten

Onze ervaren fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van allerlei soorten hand- en polsklachten en hebben de kennis en ervaring om u te helpen bij het verminderen van uw pijn en het verbeteren van uw mobiliteit.

Een persoonlijke aanpak

Bij Fysiocentrum Ederveen geloven we in een persoonlijke aanpak. Onze fysiotherapeuten kijken samen met jou naar wat de oorzaak is van jouw polsklachten en wat de beste behandelmethode is. Zo kunnen we u een op maat gemaakt behandelplan bieden dat bij u past.
Specifieke vragen voor jouw situatie? Neem dan contact op, stuur ons een e-mail info@fysiocentrum-ederveen.nl of bel naar 0318-830381.

Specifieke handklachten

Handtherapie kan helpen bij verschillende hand- en polsklachten. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden:

  • Acuut handletsel: Als u hand of pols letsel heeft opgelopen door bijvoorbeeld een breuk of verstuiking, kan handtherapie helpen bij het herstellen van de functie en het verminderen van pijn.
  • Artrose: Artrose is een veelvoorkomende aandoening bij oudere mensen, waarbij het kraakbeen in de gewrichten afbreekt. Handtherapie kan helpen bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit.
  • Carpaal tunnelsyndroom: Dit is een aandoening waarbij er druk ontstaat op de zenuw die door de pols loopt, wat leidt tot pijn, tintelingen en zwakte in de hand en vingers. Handtherapie kan helpen bij het verminderen van de klachten en het verbeteren van de functie.
  • Trigger finger: Dit is een aandoening waarbij een van de vingers vast komt te zitten in gebogen positie. Handtherapie kan helpen bij het verbeteren van de beweeglijkheid en het verminderen van de pijn.
  • Dupuytren contractuur: Bij deze aandoening trekt het bindweefsel in de handpalm samen, waardoor de vingers krom gaan staan. Handtherapie kan helpen bij het behoud van de functie van de hand en het verminderen van de kromstand.
  • Quervain tendinitis: Bij deze aandoening zijn de pezen aan de duimzijde van de pols ontstoken, wat kan leiden tot pijn en bewegingsbeperking. Handtherapie kan helpen bij het verminderen van de ontsteking en het verbeteren van de functie.
  • Reumato├»de artritis: Dit is een auto-immuunziekte die kan leiden tot pijn, zwelling en stijfheid in de handen en polsen. Handtherapie kan helpen bij het verbeteren van de functie en het verminderen van de pijn.

Kortom, handtherapie kan bij veel verschillende hand- en polsklachten helpen bij het verbeteren van de functie en het verminderen van de pijn.

Klik hier onder verder als u meer wilt lezen over uw klacht!

Acuut handletsel

Artrose

Carpaal tunnel syndroom

Trigger Finger

Dupuytren contractuur

Quervain tendinitis

Reumatoïde artritis

Behandeling van uw pols- of handklachten

Onze fysiotherapeuten maken gebruik van verschillende behandeltechnieken, zoals oefentherapie, mobilisatie en massage, om jou zo snel mogelijk van uw pols- of handklachten af te helpen. Daarnaast geven we u advies en tips om herhaling van de klachten te voorkomen.

Maak een afspraak

Wilt u graag meer weten over onze aanpak bij polsklachten of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Onze fysiotherapeuten helpen u graag verder! Bel naar 0318-830381 of mail naar info@fysiocentrum-ederveen.nl