Uw eerste afspraak

Tijdens het intakegesprek krijgen onze fysiotherapeuten – aan de hand van een persoonlijk gesprek en lichamelijk onderzoek (de anamnese) – inzicht in uw klachten. Door de oorzaak van uw klachten in beeld te krijgen, kunnen we u effectiever behandelen. Soms is er meer informatie nodig, dan nemen we (met uw goedkeuring) contact op met uw huisarts of specialist. Daarna stellen we samen met u een behandelplan op. De eerste afspraak duurt doorgaans 20 tot 30 minuten.

Aanmelden

U heeft geen verwijzing nodig om naar een (gespecialiseerde) fysiotherapeut te gaan. Heeft u klachten aan uw bewegingsapparaat? Maak dan direct een afspraak met Fysiocentrum Ederveen. Om snel een afspraak te maken is het handig om uw actuele verzekeringspolis en uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand te hebben. Heeft u een verwijzing van huisarts of specialist? Neem deze mee naar uw eerste afspraak: het intakegesprek.

Afspraak afzeggen

Een afspraak afzeggen kan kosteloos indien u uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak de behandeling afmeldt.
Dit kan telefonisch, of per email waarin u de dag en tijd vermeldt waarop u een afspraak heeft.  Wij kunnen dan meteen op de gereserveerde tijd een andere cliënt helpen waardoor wij u geen kosten in rekening hoeven te brengen.

Indien u niet in staat bent om de afspraak af te melden of u bent de afspraak gewoon vergeten dan moeten wij helaas de gereserveerde tijd bij u in rekening brengen. Deze rekening kunt u of kunnen wij niet in rekening brengen bij uw zorgverzekeraar, daar deze een niet uitgevoerde behandeling niet vergoedt.

De kosten voor een niet nagekomen afspraak bedragen 35 euro.

Direct een afspraak maken of overleggen over uw situatie? Bel 0318-830381.

De snelste weg naar herstel

In vier logische stappen begeleiden wij u naar het gewenste resultaat

 

Intake

Om inzicht te krijgen in uw klachten, gaan we eerst het gesprek met u aan. Dit heet in medische termen een anamnese.

Diagnose

Na de anamnese volgt een lichamelijk onderzoek om de aard en oorzaak van uw klachten vast te stellen. Soms is overleg met uw huisarts gewenst.

Behandeling

Samen met u stellen we een behandelplan op dat bestaat uit een aantal behandelingen van 20 tot 30 minuten.

Herstel

Alle behandelingen zijn gericht op één doel: zorgen dat u geen therapie meer nodig heeft. We proberen dit doel met zo weinig mogelijk behandelingen te bereiken.

Tarieven

Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per aanvullende verzekering en hangt af van de aandoening (chronisch of niet-chronisch) en uw leeftijd.
Fysiocentrum Ederveen heeft met alle zorgverzekeraars een contract, behalve
ENO, Zorg&Zekerheid en Caresq(Aevitae)

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op deze lijst ziet u welke aandoeningen dit betreft. Onder de 18 jaar worden 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Verzeker dan minimaal de twintig behandelingen als aanvullende verzekering. Voor informatie over uw verzekering raadpleegt u www.defysiotherapeut.com of www.kiesbeter.nl. In onze praktijk kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent.

Vanaf 1 januari 2023 versturen wij de nota’s digitaal via Infomedics. U krijgt van ons een e-mail met uw factuur. U kunt deze factuur direct betalen via een betalingsmethode.  

Heeft u vragen over verzekeringen, vergoedingen of facturatie? Bel gerust 0318-830381 of vraag het aan uw fysiotherapeut.

Onderzoek en intake € 60,-
Zitting fysiotherapie € 45,65
Zitting Manuele Therapie € 56,65
Zitting bekkenfysiotherapie € 56,65
Zitting voor patiënten met complexe en/of meerdere zorgvragen € 62,70
Toeslag voor uitbehandeling € 16,50
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (consult) € 60,-
Telefonische zitting € 22,-
Eenvoudig rapport € 27,50
Uitgebreid rapport € 100,-