Tel: 0318-830381 | E-mail: info@fysiocentrum-ederveen.nl

Praktische info

 • Neem (telefonisch) contact met ons op of vul het afspraakformulier in.
 • Zorg dat u uw verzekeringsbewijs en BSN bij de hand hebt.
 • Eventueel uw doktersverwijzing meenemen naar uw eerste afspraak.

Sinds 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig om naar een (gespecialiseerde) fysiotherapeut te gaan. Wanneer u klachten heeft aan uw bewegingsapparaat kunt u dus direct een afspraak maken. Dit wordt ook wel DTF genoemd (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Uw eerste afspraak maakt u bij Fysiocentrum Ederveen telefonisch met een van onze administratief medewerksters. Zij proberen u zo goed mogelijk te woord te staan. Zij zullen u vragen naar uw verzekeringsbewijs (meest recent) en uw Burger Service Nummer (BSN), probeert u deze dus bij de hand te hebben. Wanneer u een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft gekregen, vragen wij u deze mee te nemen naar uw eerste afspraak.

Tijdens uw eerste afspraak proberen wij als fysiotherapeuten inzicht te krijgen in uw klachten. Dit doen wij aan de hand van een persoonlijk vragengesprek (annamnese) en daarop volgend een lichamelijk onderzoek. Voor ons is het noodzakelijk om erachter te komen wat de oorzaak van uw klachten is of wat er voor zorgt dat uw klachten in stand gehouden worden. Wanneer blijkt dat er na het onderzoek meer informatie nodig is, nemen wij, met uw goedkeuring, contact op met de huisarts of specialist. Vervolgen stellen wij, in overleg met u een behandelplan op.

Er staat voor uw afspraak een half uur gereserveerd.

Tarieven

 • Zitting Fysiotherapie € 35,00
 • Zitting Manuele Therapie €45,00
 • Lange zitting voor patiënten met complexe en/of meerdere zorgvragen €57,00
 • Telefonische zitting €20.00
 • Screening €13,00
 • Onderzoek en intake €50,00
 • Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (consult) €54,00
 • Toeslag voor uitbehandeling €14,00
 • Uitgebreid rapport €75,00
 • Eenvoudig rapport €25,00

De tarieven gelden alleen indien u niet aanvullend verzekerd bent. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.

Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV), indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteits-register Fysiotherapie.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol. Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basis-verzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

Zorgverzekeraars

Als fysiotherapie voor u medisch noodzakelijk is, wordt zij vergoed uit de basisverzekering of uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeringspakket, en hangt af van de aandoening (chronisch of niet-chronisch) en van uw leeftijd. Tevens speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst (www.fysiotherapievergoeding.nl) ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet chronische aandoening speelt ook de leeftijd een rol.

Bij patiënten onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

Dus als u niet voor verrassingen wilt komen te staan, is het verstandig minimaal de twintig behandelingen te verzekeren als aanvullende verzekering. Verzeker u voldoende en voorkom een dubbele tegenslag. Voor informatie over hoe u verzekerd bent, kunt u kijken op: www.defysiotherapeut.com onder het kopje ‘bent u goed verzekerd’, of op www.kiesbeter.nl.