Aanmelden

U heeft geen verwijzing nodig om naar een (gespecialiseerde) fysiotherapeut te gaan. Heeft u klachten aan uw bewegingsapparaat? Maak dan direct een afspraak met Fysiocentrum Ederveen. Dat kan heel eenvoudig via een telefoontje naar 0318 830 381. Om snel een afspraak te maken is het handig om uw actuele verzekeringspolis en uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand te hebben. Heeft u een verwijzing van huisarts of specialist? Neem deze mee naar uw eerste afspraak: het intakegesprek.

Uw eerste afspraak

Tijdens het intakegesprek krijgen onze fysiotherapeuten – aan de hand van een persoonlijk gesprek en lichamelijk onderzoek (de anamnese) – inzicht in uw klachten. Door de oorzaak van uw klachten in beeld te krijgen, kunnen we u effectiever behandelen. Soms is er meer informatie nodig, dan nemen we (met uw goedkeuring) contact op met uw huisarts of specialist. Daarna stellen we samen met u een behandelplan op. De eerste afspraak duurt doorgaans 20 tot 30 minuten.

Direct een afspraak maken of overleggen over uw situatie? Bel 0318 830 381.

De snelste weg naar herstel

In vier logische stappen begeleiden wij u naar het gewenste resultaat

 

Intake

Om inzicht te krijgen in uw klachten, gaan we eerst het gesprek met u aan. Dit heet in medische termen een anamnese.

Diagnose

Na de anamnese volgt een lichamelijk onderzoek om de aard en oorzaak van uw klachten vast te stellen. Soms is overleg met uw huisarts gewenst.

Behandeling

Samen met u stellen we een behandelplan op dat bestaat uit een aantal behandelingen van 20 tot 30 minuten.

Herstel

Alle behandelingen zijn gericht op één doel: zorgen dat u geen therapie meer nodig heeft. We proberen dit doel met zo weinig mogelijk behandelingen te bereiken.

Tarieven

Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (als fysiotherapie medisch noodzakelijk is). De hoogte van de vergoeding verschilt per aanvullende verzekering en hangt af van de aandoening (chronisch of niet-chronisch) en uw leeftijd. Ook speelt het een rol of uw therapeut is ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Fysiocentrum Ederveen heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op deze lijst ziet u welke aandoeningen dit betreft. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt leeftijd een rol. Onder de 18 jaar worden (maximaal) 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Verzeker dan minimaal de twintig behandelingen als aanvullende verzekering. Voor informatie over uw verzekering raadpleegt u www.defysiotherapeut.com (zie kopje ‘Bent u goed verzekerd’) of www.kiesbeter.nl. In onze praktijk kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent.

Vanaf 1 april versturen wij de nota’s digitaal via FysioFactuur. U krijgt van ons een e-mail met de link naar uw factuur. U kunt de factuur ophalen door eenmalig in te loggen via uw e-mail adres en een eigen aangemaakt wachtwoord.

Heeft u vragen over verzekeringen, vergoedingen of facturatie? Bel gerust 0318 830 381 of vraag het aan uw fysiotherapeut.

Zitting fysiotherapie€ 39,50
Zitting Manuele Therapie€ 49,50
Zitting bekkenfysiotherapie€ 49,50
Lange zitting voor patiënten met complexe en/of meerdere zorgvragen€ 57,-
Telefonische zitting€ 20,-
Onderzoek en intake€ 50,-
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (consult)€ 54,-
Toeslag voor uitbehandeling€ 15,-
Uitgebreid rapport€ 85,-
Eenvoudig rapport€ 25,-