Terug naar specialisaties

B

ekkenfysiotherapie is gericht op het behandelen van klachten in het gehele gebied van onderbuik, bekken, bekkenbodem en lage rug. Deze klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen klachten krijgen van het bekkengebied.

Bekkenfysiotherapie kan helpend zijn bij klachten in het bekkengebied zoals:
> Terugkerende blaasontstekingen
> Verzakkingsproblematiek
> Seksuele (pijn)klachten
> Urineverlies
> Problemen bij ontlasten
> Veelvuldig het toilet moeten bezoeken
> Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
> Pijn in de onderbuik, lies, stuit, rond de anus of geslachtsdelen
> Begeleiding bij operaties in de onderbuik
> Bekkenpijn rond zwangerschap en bevalling

Samen brengen we zorgvuldig uw klachten in kaart en onderzoeken we de oorzaak van de klachten. Indien hier een indicatie voor is, kunnen wij een inwendig onderzoek of behandeling uitvoeren. Uiteraard heeft u hier altijd de vrije keuze in om dit te weigeren. Behandeling op de praktijk en oefeningen en adviezen voor thuis zorgen ervoor dat we samen zo snel mogelijk resultaat boeken. Waar nodig kunnen we gebruik maken van de MAPLe. Hiermee kan de bekkenbodemfunctie in beeld worden gebracht. Daarnaast kunnen we met de MAPLe doelgericht  behandelen door middel van elektrostimulatie.

Heeft u klachten in het bekkengebied? Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0318-830381 of stuur een e-mail naar: info@fysiocentrum-ederveen.nl.

Onze bekkenfysiotherapeut:

Inge Dorresteijn

Inge Dorresteijn