Terug naar specialisaties

L

ongaandoeningen zorgen ervoor dat uw lichaam minder effici├źnt omgaat met zuurstof. Hierdoor is er minder energie voor dagelijkse activiteiten zoals traplopen, wandelen of aankleden. Longfysiotherapie kan u helpen om deze dagelijkse activiteiten weer gemakkelijker te maken.

Longfysiotherapie is waardevol bij vrijwel alle longaandoeningen zoals bijvoorbeeld:
> COPD
> Astma
> Longcovid/corona
> Sarcopenie

Tijdens de behandeling geven we informatie over de aandoening, symptomen en klachten. Ook leggen we u uit wat u zelf kunt doen om uw klachten te verminderen. Samen maken we een op maat gemaakt behandelplan zodat u weer in een opwaartse spiraal komt. Afhankelijk van uw klachten en doelen zorgen we ervoor dat de benauwdheid afneemt, u actiever in het leven gaat staan en de eventuele achteruitgang van de longfunctie vertraagd wordt. Dit bereiken we door inspanningstraining, juist medicatiegebruik en het aanpassen van de leefstijl.

Bent u bekend met een longaandoening en wilt u weer meer lucht krijgen om uw dagelijkse activiteiten te ondernemen? Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0318-830381 of stuur een e-mail naar: info@fysiocentrum-ederveen.nl.

Onze longfysiotherapeut:

Timon Schuurman

Timon Schuurman