Terug naar specialisaties

D

ry needling is een behandeling gericht op triggerpoints. Triggerpoints zijn overgevoelige voelbare verhardingen in een spier. Deze verhardingen kunnen lokaal klachten geven, maar kunnen ook uitstralen naar een ander gebied.

Dry needling is een effectieve methode om pijnklachten te verminderen bij onder andere:
> Langdurige spierpijnklachten eventueel met uitstraling
> Spierstijfheid
> Bewegingsbeperking door verkorte spieren
> Pijnklachten zoals een tennisarm/golfersarm
> Hoofdpijnklachten

Bij dry needling behandelen we met een dunne naald de triggerpoints in de spieren. Hierdoor wordt de lokale verharding opgeheven en ontspant de spier. Vaak is er direct effect merkbaar na de behandeling. Samen onderzoeken we waar de klachten vandaan zijn gekomen en op basis daarvan krijgt u adviezen en oefeningen mee. Zo wordt de kans op het terugkomen van de klachten zo klein mogelijk.

Belangrijk: dry needling heeft niets te maken met acupunctuur. De behandelmethode is in 2007 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) erkent en wordt door zorgverzekeraars als onderdeel van fysiotherapie gezien en op dezelfde wijze vergoed.

Heeft u spierspanningsklachten die u belemmeren in het dagelijks leven en wilt u weer pijnvrij kunnen bewegen? Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0318-830381 of stuur een e-mail naar: info@fysiocentrum-ederveen.nl.

Onze dry needling therapeuten:

Roel Grasdijk

Roel Grasdijk

Bodean Kapp

Bodean Kapp

Ellen Heitink