D

ry needling is een behandelmethode die wordt toegepast bij de behandeling van stijfheid en pijnklachten in de spieren (myofasciale problemen). ‘Myofasciale triggerpoints’ zijn drukgevoelige, pijnlijk verharde plekken in de spieren. Een patiënt met myofasciale pijn heeft last van acute of zelfs chronische pijnklachten. Deze gaan vaak gepaard met stijfheid of daadwerkelijke bewegingsbeperking.

De dry needling therapeut van FCE kan deze problemen verhelpen. De therapeut zoekt de triggerpoints en prikt deze aan met een dunne, niet-holle naald. Zo wordt een reflex opgewekt: de spier zal zich kort samentrekken en daarna ontspannen. De klachten kunnen in relatief korte tijd verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Onze therapeut geeft ook inzicht in wat de klachten veroorzaakt. Dit om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Belangrijk: dry needling heeft niets te maken geen acupunctuur. De behandelmethode is in 2007 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) erkent en wordt door veel zorgverzekeraars vergoed.

Meer informatie? Bel: 0318 830 381

Onze dry needling therapeut:

Roel Grasdijk