Terug naar specialisaties

E

chografie wordt niet alleen bij zwangerschappen toegepast, het kan ook spieren, pezen, kapsels, banden, zenuwen en bloedvaten weergeven. Bij FCE gebruiken we deze techniek om tijdens het revalidatieproces uw herstel te volgen. Onze therapeuten die echo-onderzoek uitvoeren, hebben daarvoor de cursus Musculoskeletal Ultrasound succesvol afgesloten. Echografie wordt onder meer toegepast bij het onderzoek naar aandoeningen van weke delen.

Echografie werkt met geluidssignalen, is pijnloos en kan net zo vaak herhaald worden als nodig is. Onze therapeut beweegt een leesapparaat met daarop een laagje gel over uw huid. Op de monitor worden onderhuidse weefsels zichtbaar. Soms vraagt de therapeut u om bepaalde bewegingen te maken. Die zijn dan op het beeldscherm te zien en te beoordelen. U kunt gewoon meekijken! Een echografisch onderzoek duurt 10 tot 20 minuten.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0318-830381 of stuur een e-mail naar: info@fysiocentrum-ederveen.nl.

Onze echografist:

Roel Grasdijk

Roel Grasdijk