Terug naar specialisaties

K

inder-manuele therapie voor baby’s met nekproblemen

Kinder-manuele therapie is een hooggespecialiseerde vorm van manuele therapie die kan worden toegepast op zuigelingen met blijvende beperkingen in de nekfunctie. Bij Fysiocentrum Ederveen bieden we gespecialiseerde behandelingen voor zuigelingen met een hoog cervicale functiestoornis (HCFS).

Symptomen van een functiestoornis in de nek bij zuigelingen

Is uw baby onrustig en heeft het een duidelijke voorkeurshouding van het hoofdje? Mogelijk heeft uw kind een functiestoornis in de nek. Andere symptomen kunnen zijn: voortdurende onrust, afwijkende stand van het hoofd, veel overstrekken, overmatig huilen en slecht slapen, reflux, afplatting van de schedel en een scheef ruggetje (scoliose). Het is belangrijk om deze symptomen serieus te nemen en op korte termijn te laten onderzoeken.

Behandeltraject en effecten

Bij Fysiocentrum Ederveen streven we ernaar om de nekfunctie van uw baby te herstellen. Gemiddeld zijn er ongeveer 3 behandelingen nodig om verbetering te zien. Onze kinder-manueeltherapeuten maken gebruik van zachte technieken en vragen altijd om uw toestemming voorafgaand aan de behandeling. Het effect van de behandeling is vaak direct merkbaar. Als uw baby ook last heeft van overstrekken, kan het behandeltraject iets langer duren.

Fysiocentrum Ederveen: specialisten in kinder-manuele therapie

Bij Fysiocentrum Ederveen hebben we ervaren kinder-manueeltherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van zuigelingen met nekproblemen. Naast kinder-manuele therapie kunnen onze therapeuten u ook adviseren om een kinderfysiotherapeut in te schakelen indien nodig. Mocht er geen behandelbare stoornis worden gevonden, dan geven wij advies of verwijzen wij u door naar een kinderfysiotherapeut of huisarts.

Neem contact op met Fysiocentrum Ederveen voor kinder-manuele therapie

Heeft u het vermoeden dat uw baby een nekprobleem heeft? Bij Fysiocentrum Ederveen begrijpen we hoe belangrijk het is om deze problemen tijdig te behandelen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een onderzoek en gespecialiseerde kinder-manuele therapie. Samen zorgen we voor het herstel van de nekfunctie van uw baby.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0318-830381 of stuur een e-mail naar: info@fysiocentrum-ederveen.nl.

Onze kinder manueel therapeut:

Tiemen van Dijk

Tiemen van Dijk