Sporten verwijst naar lichaamsbeweging die gericht is op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van het lichaam. Er zijn verschillende soorten fitness, leefstijlverandering en sportactiviteiten. Regelmatig bewegen heeft tal van voordelen voor je lichaam. Hier zijn er een paar:
Het verbetert de conditie: Regelmatige lichaamsbeweging kan de algehele conditie van je lichaam verbeteren, waardoor je meer energie hebt en beter in staat bent om dagelijkse activiteiten uit te voeren.
Het vermindert stress: Fitness kan helpen om stress te verminderen en de stemming te verbeteren door de aanmaak van endorfines, de “feel-good” hormonen.
Het verhoogt de stofwisseling: Regelmatige lichaamsbeweging kan de stofwisseling verhogen, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt, zelfs in rust.
Het versterkt de spieren en botten: Door regelmatig te trainen, kunnen spieren en botten sterker worden en de kans op blessures verminderen.

Afhankelijk van je doelstellingen kun je verschillende programma’s volgen. Wil je bijvoorbeeld je leefstijl veranderen en afvallen, dan is het GLI-programma wat voor jou. Of wil je spiermassa opbouwen, conditie verbeteren en je gezonder voelen? Dan is Fysio-Fit! geschikt.

fysiotherapie

Fysio-Fit!

Bij Fysiocentrum Ederveen – Lunteren kunt u sporten onder fysiotherapeutische begeleiding van een van onze professionals.
GLI

GLI

De Gecombineerde Leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarbij u onder begeleiding werkt aan een gezonder leven en gewichtsverlies.

Personal Training

Personal training staat voor persoonlijke training of 1-op-1 training.